Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör szeptemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 22.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. szeptember havi programja alább olvasható el.
Tovább...
 
A KORONÁS PARKBAN LÉP FEL a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 22.

Image

Ezen a hétvégén is garantált programmal várja az embereket a fehérvári Koronás Park. Augusztus 23-án, szombaton 16 órától város legendáinak szórakoztató, vidám, interaktív feldolgozását tekinthetik meg az érdeklődők a Szabad Színház előadásában. Az esemény keretében az amatőr színészek játékában a népi vásári komédiák stílusa elevenedik meg. A produkciót 500 Forintos áron lehet megtekinteni a Koronás Parkban.
Tovább...
 
ÓRIÁSBÁBOK ZENÉS TALÁLKOZÓJA A BELVÁROSBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. augusztus 22.
A Koronázási Ünnepi Játékok keretében több érdekes programmal, így középkori vásári életképpel és piaccal is várnak mindenkit a Belvárosban. A programok között kiemelt helyet foglalnak el az eseményszigetek az óriásbábokkal, valamint az óriásbábok zenés találkozója a Magyar Király Szálló előtti téren. A produkciót szombaton és vasárnap is 13, illetve 18 órakor lehet megnézni. Hétfőn ezekben az időpontokban a Városház téren tekinthetők meg az óriásbábok.
Tovább...
 
HON A HAZÁBAN IRODALMI PÁLYÁZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 21.

Image

Hon a hazában címmel, lakóhelyünk történelmét bemutató irodalmi művek elkésztésére írt ki pályázatot a Liget folyóirat. A kiírás szerint a témához kapcsolódó, tetszőleges formában és hangnemben alkotott műveket vár a szerkesztőség magánszemélyektől.
Tovább...
 
Királyi Városunk  Tele Élettel Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 19.

Image

A Székesfehérvári Királyi Napok keretében idén először egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket augusztus 20-án a királyi koronázóvárosban. A Városház tértől a Magyar Király Szállóig, a Fő utca teljes hosszában többek között játszóház, élőszereplős társasjáték, sólyomröptetés, jelmezes trónfotózás és gólyalábasok előadása is lesz. A nemzeti ünnepen az óriásbábok menetét követően 18.00 órakor kezdődik az Díszközgyűlés. A „Királyi Városunk – Tele Élettel” programra sajtótájékoztató keretében invitálta a fehérváriakat dr. Cser-Palkovics András polgármester, Juhász Zsófia programszervező és Benkő-Igaz Krisztina, Koronázási Ünnepi Játékok fesztivál intendánsa.
Tovább...
 
Mindenki megtalálja a magának való zenei irányzatot Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 18.

Image

A Fő utca felújításával egy újabb tér alakult ki a sétálóutca Zichy liget felőli végén, így egy új rendezvényhelyszín is létrejött, amely remekül bevált a szabadtéri koncertek megtartására.
Tovább...
 
A magyar katonazene nemzeti érték Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 18.

Image

Négy zenekar részvételével, második alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári Királyi Napok keretében a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált. A program a helyőrségi zenekarok térmuzsikájával kezdődött, amelyet alaki térbemutató és közös koncert követett a Városház téren. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Fucsku Sándor vezérőrnagy köszöntötte.
Tovább...
 
2014: A fordulat éve Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2014. augusztus 18.
Eddigi történetének legtöbb látogatóját számlálta idén a Sziget: 415 ezren voltak kíváncsiak a látványvilágában teljesen megújult Fesztiválköztársaságra. Nemcsak a bérletek fogytak el előre, de napi látogatócsúcsot is hozott az idei fesztivál: csütörtökön 85 ezres teltház volt.
Tovább...
 
A Zene, a Tánc és Te! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. augusztus 15.

Image

Hét meghívott külföldi csoport és számos hazai fellépő közreműködésével rendezik meg idén a XIX. Nemzetközi Néptáncfesztivált a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. A rendkívüli népszerűségnek örvendő, hagyományos rendezvényre ezúttal Baszkföldről, Észak-Ciprusról, Olaszországból, Moldovából, Montenegróból és Szerbiából jönnek vendégek, valamint érkezik egy Budapesten élő szenegáli csoport is.
Tovább...
 
KÖZÉPKORI PIACCAL INDULNAK A BELVÁROS RENDEZVÉNYEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 15.
Augusztus 16-án 10 órától a Városház téren középkori piaccal indul a Koronázási Ünnepi Játékok napközbeni, ingyenesen látogatható programsorozata. A piacon a helyi termékek mellett helyet kap egy László-korabeli fogadó- színházzal és kiülőkkel-, valamint egy középkori utca, annak minden részletével.
Tovább...
 
Megkezdődött a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. augusztus 15.

Image

Méltó keretet adva a Székesfehérvári Királyi Napoknak idén ünnepélyes megnyitóval gazdagodott az idei programkínálat. A Mátyás-emlékműnél Székesfehérvár és Veszprém polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd a fehérváriak örömére az „István a király” rockoperából hangzottak el részletek. Mától látható a Fény utca is, amely Szent László életének főbb mozzanatait mutatja be a Fő utcai házfalakon. Az estét egyházi kórusok műsora, majd a Boban & Marko Marković Orkestar koncertje zárta.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4247 - 4257 / 6224